Terugvorderen Energiebelasting

Onze klanten verbazen door het geven van persoonlijke aandacht.

Afhankelijk per pand is het mogelijk om betaalde energiebelasting deels terug te vorderen. Elke woning heeft hier recht op. Bij grotere complexen ligt dit een stuk gecompliceerder om uit te zoeken. Ze hebben vaak een centrale meter, dus niet voor iedere woning een eigen aansluiting. Aangezien deze panden gewoon recht hebben op deze teruggave blijft er veel geld liggen. De bedragen liegen er niet om. Bij grote complexen kan er nog van vijf jaar geleden worden teruggevraagd. In zulke gevallen kan het om een paar ton gaan. Bij IKEHU gaan we graag achter dit geld aan; de tijdrovende administratie nemen wij hierbij uit handen.

Het proces

Wij leren de vastgoedportefeuilles van onze klanten door en door kennen. Hierdoor zijn wij ook snel op de hoogte van een situatie, waarbij er veel energiebelasting kan worden teruggevorderd. In deze gevallen nemen wij direct contact op met onze klanten. We gaan in gesprek met de klant om alle benodigde informatie op te halen. Vervolgens maken wij het complete verzoek zo snel mogelijk in orde, als klant hoef je hier geen energie in te steken. Wij beschikken over de kennis om dit proces zo vlot en foutloos mogelijk te laten verlopen. Hierna is het een kwestie van wachten op de belastingdienst tot ze het ‘gevonden geld’ terugstorten.

IKEHU of een externe partij?

Het terugvorderen van energiebelastingen is een proces waar ook breed georiënteerde fiscalisten hun brood aan verdienen. Wat doen wij eigenlijk anders? Omdat wij in de meeste gevallen al voor langere termijn samen werken met onze klanten beschikken wij over uitgebreide inzichten over de betreffende vastgoedportefeuilles. Naast individueel gebruik per adres hebben wij ook kennis over het algemeen verbruik van het pand. Dit zijn allemaal zaken die mee worden genomen in de berekening van de energiebelasting. De marges die wij realiseren op de teruggevorderde bedragen zijn aanzienlijk kleiner. Hierdoor kunnen de teruggaven voor de klant hoger zijn.