Datamonitoring

Door inzichten in uw verbruik de total cost of energy omlaag brengen.

Energie gerelateerde data kan een schat aan informatie opleveren. Aangezien we bij IKEHU grote waarde hechten aan het omlaag brengen van energiekosten, nemen wij graag de tijd en moeite om informatie over uw energieverbruik en -kosten te monitoren. Daarom besteden we veel tijd aan het monitoren van energiedata.

Afwijkingen zichtbaar door slimme meters
Bij grote panden adviseren wij altijd om slimme meters te installeren. Wij nemen dit proces ook graag uit handen. Door data van slimme meters te monitoren kun je namelijk uitlezen welke adressen een energieverbruik hebben, dat afwijkt van de norm. Ook ontdekken we met regelmaat apparaten die onnodig aan staan, in storing staan of kapot zijn. Dit zorgt voor energieverspilling. Kennis van deze zaken biedt veel mogelijkheden om de ‘total cost of energy’ omlaag te brengen.

Meer lezen over slimme meters

Data van Zonnepanelen
Bij IKEHU streven we altijd naar het opsporen van onnodige energieverspilling. Zo’n 30% van onze nieuwe aansluitingen met zonnepanelen blijkt geen energie terug te leveren aan het net. Zonnepanelen kunnen verkeerd zijn geïnstalleerd, uitstaan of de omvormers van zonnepanelen zijn kapot. Als bij ons bekend is dat er zonnepanelen liggen, kunnen zulke afwijkingen snel worden opgemerkt door onze scherpe medewerkers. Bij ons gaat er een belletje rinkelen als er tijdens een zonnige periode juist geen teruglevering is. Dan bellen we direct de klant op om te kijken of er een probleem is, en kijken we samen naar een passende oplossing.