Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten laat aan Nieuwsuur weten dat hij alle huishoudens tegemoet wil komen.

Groep die geen 190 euro compensatie krijgt blijkt nóg groter

Groep die geen 190 euro compensatie krijgt blijkt nóg groter
nos.nl

 

Vrijdag 4 nov was er een uitgebreid item bij Nieuwsuur op NPO 2 over de compensatie regelingen die het ministerie van Klimaat & Energie medio oktober gecommuniceerd heeft.

Het nieuwsitem bracht 2 situaties in beeld waarbij de compensatie vanuit de overheid niet werkt en het beloofde geld dus niet bij gedupeerden terecht komt.

Zo kwam een klant (bakker met 20 filialen) van een collega leverancier van IKEHU in beeld welke overduidelijk ongelijk behandeld wordt door de overheid. Dat mag volgens artikel 1 van de grondwet niet, maar toch is dit er bij deze regeling nu in geslopen. Directeur IKEHU Frits Looyé gaf bij de 2 situaties een toelichting en een locatie manager van een verhuurder/ beheerder en een huurster geven hun visie op deze ongelijkheid.

We hopen dat deze media aandacht voldoende impact heeft op de beleidsmakers in Den Haag en dit snel wordt gecorrigeerd.

Gebeurt dit niet dan overweegt IKEHU samen met een aantal collega leveranciers een Kort Geding om gelijke behandeling via de rechter af te dwingen.

De reactie van de betrokken minister Jettten was de slotzin van het bijgevoegde artikel en de titel van dit nieuwsitem. We gaan het beleven!

 

Er is al een grote groep mensen voor wie het energieplafond niet geldt. En een groep die de 190 euro compensatie niet krijgt. Deze laatste groep is groter dan gedacht. #Nieuwsuur

Er is al een grote groep mensen voor wie het energieplafond niet geldt.
En een groep die de 190 euro compensatie niet krijgt. Deze laatste groep is groter dan gedacht.
#Nieuwsuur

Nieuwsuur op Twitter

twitter.com