Data uit slimme meters: het nieuwe goud

 

Energiefacturen die onverwacht tegenvallen, ongemakkelijke situaties met betrekking tot huurders en onnodige energiekosten. Het zijn allemaal mogelijke zaken waar je tegenaan kan lopen als vastgoedeigenaar. Toch zijn dit situaties die gemakkelijk hadden kunnen worden voorkomen doormiddel van slimme meters. Wij stimuleren onze klanten om de meters te verslimmen en nemen het gehele proces uit handen.

domme conventioneel meter

Inzicht

Inzicht in data is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Het is daarom opvallend dat er nog steeds veel meters conventioneel (dom) zijn. Doordat slimme meters actuele data geven, levert dit een schat aan informatie op. Door directe inzichten bespaar je al veel energie en kosten. Bij conventionele meters moet je op locatie langs om handmatig standen uit te lezen. Zo ook bij de opstelling van de jaarnota. Bij slimme meters hoeft er niemand langs bij het pand te gaan om de meterstanden op te nemen; een taak waar weinig mensen op zitten te wachten. Eén klik op de knop levert in deze gevallen veel gemak op.

 

Problemen verhelpen

Door slimme meters komen regelmatig opvallende zaken aan het licht. Een afwijkende piek in het energieverbruik betekent huurders met een verbruik wat buiten de norm ligt. Zo is er in het verleden wel eens een wietplantage in de kelder van een pand ontdekt en opgerold. Verder helpen goed functionerende slimme meters om energieverspilling direct tegen te gaan. Een kapotte omvormer van zonnepanelen kun je direct signaleren, machines of apparaten die onnodig draaien zet je uit of warmtepompen, die niet naar behoren werken kunnen worden hersteld. Ook helpt het om de bij leegstand van een pand een keuze te maken: versneld slopen van een (gas)installatie of blijven stoken tegen hoge kosten.

 

Datamonitoring

Wij bieden de optie om energiedata van onze klanten actief te monitoren. Onze scherpe medewerkers en slimme algoritmes merken snel afwijkingen op. Dit komt regelmatig tot uiting; bijvoorbeeld bij systemen die in storing gaan. Veel onnodig gemaakte kosten worden voorkomen door hier op tijd bij te zijn. Als er problemen aan het licht komen regelen wij het contact met de netbeheerder, hier heb je als klant geen omkijken naar. Zo doen we er alles aan om te ontzorgen en onzekerheden weg te nemen.

 

Misschien heeft u wel eens de ervaring gehad dat standen niet op te halen zijn, terwijl er wel slimme meters hangen. In zulke gevallen geven gebouw- en netbeheerders vaak aan dat dit niet mogelijk is. Wij bewijzen graag het tegendeel en gaan bij dit soort uitdagingen tot het uiterste. Bij ons zit er altijd direct iemand klaar om hier werk van te maken.

 

Wilt u ook slimme meters in uw panden? Neem contact met ons op: 085-0046112