Femke Kriek

Bedrijfsjurist
Als bedrijfsjurist bij IKEHU houd ik me bezig met alle juridische vraagstukken waarmee het bedrijf te maken krijgt. Mijn werkzaamheden zijn dan ook zeer divers. Enkele voorbeelden zijn het opstellen en controleren van verschillende soorten contracten, het afhandelen van juridische zaken gerelateerd aan personeel en het geven van juridisch advies aan zowel de directie als mijn collega’s.

Wat mijn werk bij IKEHU zo leuk maakt is dat ik van het begin af aan word betrokken bij ontwikkelingen in het bedrijf en veel vrijheid krijg om de (juridische) vraagstukken die daarbij ontstaan naar eigen inzicht op te lossen. Hierdoor word je uitgedaagd om proactief mee te denken met het bedrijf en met creatieve, praktische oplossingen te komen.

Op het hockeyveld zou ik te vergelijken zijn met een centrale middenvelder. Net zoals een middenvelder zich bezighoudt met zowel de verdediging als de aanval, houd ik mij als bedrijfsjurist bezig met verschillende aspecten van de onderneming. Het is hierbij van belang om snel te kunnen schakelen en te anticiperen op ontwikkelingen. Daarnaast richt ik me op het vertalen van juridische regels naar praktisch toepasbare oplossingen, vergelijkbaar met hoe een middenvelder het spel goed moet kunnen lezen om zowel de verdediging als de aanval te ondersteunen.