Jetten biedt huurders helpende hand, mits u als verhuurder de handen uit de mouwen steekt

 

 

 

Eind 2022 kondigde minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten dat er een energieprijscompensatie komt voor huishoudens achter blokaansluitingen. Deze door Jetten aangekondigde compensatie sluit aan bij het prijsplafond, dat maanden geleden al bekend werd gemaakt. Huishoudens met blokaansluiting vielen tussen wal en schip, omdat zij een gas-, warmte- of stroomaansluiting delen met buren en daarom geen eigen energiecontract hebben. Nu wordt daar een regeling voor getroffen.

 

Ten tijde van de bekendmaking gaf de minister aan deze regeling medio februari 2023 in werking te stellen. Op het moment van schrijven is er dus nog weinig duidelijk. Een ding is echter al wel zeker, u als eigenaar/beheerder/verhuurder wordt verantwoordelijk voor het aanvragen van de compensatie.

 

Mooi voor de huurders, maar voor u als eigenaar of beheerder is er daarentegen geen enkel voordeel. Het kost tijd, geld en moeite, maar hier staat geen enkele vorm van compensatie tegenover. Sterker nog, gezien de huidige werknemerstekorten is het maar de vraag of u überhaupt de handjes heeft om dit alles aan te vragen. In sommige gevallen kan het zelfs gaan om aanvragen voor honderden tot duizenden huishoudens. U moet er maar zin in hebben!

 

Met dit probleem in het achterhoofd is begin 2023 blokaansluiting.nl in het leven geroepen. De organisatie neemt de aanvraag van de compensaties zo snel mogelijk voor haar rekening. Op deze manier hebben huurders toch snel hun compensatie, terwijl het eigenaren en beheerders geen extra tijd en geld kost. De success fee die aan blokaansluiting.nl wordt betaald, wordt immers voorzien van een factuur. Hierdoor kunnen de gemaakte kosten worden opgenomen in de energie- of servicekostenafrekening. Huurders blij én verhuurders blij!